Sery

  • Cena

  • Czym jest pasteryzacja i jakie ma znaczenie

    Pasteryzacja to proces konserwacji mleka, polegający na jego podgrzewaniu, który ma na celu zniszczenie wzrostu drobnoustrojów chorobotwórczych oraz enzymów. Co ważne, nie traci się w tym procesie walorów smakowych i wartości odżywczych. Takie mleko zyskuje odpowiednie wartości, które wpływają na wyjątkowy smak serów. Gazy wytwarzane przez bakterie i drobnoustroje w takich produktach kształtują zapach, ale także odpowiadają za tworzenie się dziur w serach, które poprawnie nazywane są oczkami. W produktach z mleka pasteryzowanego bakterie są dostarczane w sposób sztuczny, a nie naturalny.

    Wysokiej jakości sery z niepasteryzowanego mleka

    W naszej ofercie znajdziesz wysokiej jakości sery z niepasteryzowanego mleka owczego i koziego, które zadowolą najbardziej wymagającego smakosza. Nasze sery wykonane są z największą dbałością o szczegóły, dostarczane przez regionalnych producentów, którzy dbają o wysoką jakość produktów na każdym etapie wytwarzania, od fermentacji mleka, po pakowanie. Owce i kozy pasą się na słonecznych polach Hiszpanii w La Manchy i w okolicach Zamory. Oferujemy również unikalne sery z mleka krowiego z regionów Galicji i Asturii.