Słodycze

  • Cena

  • Wyświetlanie wszystkich wyników: 2

    Coloma Garcia Artesanos to firma rodzinna z Jijony produkująca turrony i tradycyjne słodycze od ponad 50 lat. Mistrzowie cukiernictwa tworzą produkty według tradycyjnych receptur z Jijony  i z Alicante (miejscowości w prowincji Walencji– można nazwać je „kolebką” turronów), korzystając z najwyższej jakości składników jak migdały Marcona, miód z Azahar. Spełniają tym samym rygorystyczne wymogi cukierniczej sztuki rzemieślniczej prowincji Walencja.

    Są to słodkości na bazie prażonych migdałów, miodu z dodatkiem cukru (lub bez) i jajek.  Mogą być twarde tzw. turrony z Alicante z całymi migdałami (w stylu nugatu, natomiast zawierają o wiele większą ilość migdałów niż klasyczny nugat – w Coloma Garcia to 66%) lub miękkie na bazie zmielonych, prażonych migdałów czyli tzw. turrony z Jijony .

    Dbałość o jakość produktów na każdym etapie oraz tradycyjne metody wytwarzania sprawiają, że wyroby Coloma Garcia są wyjątkowe i cieszą się dużym uznaniem wymagających klientów nie tylko w Hiszpanii.