Chorizo

  • Cena

  • Wyświetlanie wszystkich wyników: 2

    Chorizo to tradycyjna hiszpańska kiełbasa, która ma wielbicieli na całym świecie. Składa się nie tylko z wieprzowiny i tłuszczu – sekretem jej niezwykłego smaku jest czerwona papryka. To ona dodaje jej oryginalnego aromatu, a także ostrości i słodkości, która cechuje to warzywo. Hiszpańska kiełbasa chorizo to dodatek nie tylko do przystawek – występuje w wielu odmianach. Może być podawana zarówno w formie wędzonej, podsuszanej, jak i surowej. Rozpoznawalna na świecie ze względu na charakterystyczny czerwony wygląd stanowi klasyk kuchni iberyjskiej.

    Historia kiełbasek chorizo sięga dawnych lat, ponieważ tym rarytasem podniebienia smakoszy mogą się cieszyć od XVI wieku. Łączą one w sobie wiele walorów, począwszy od głębokiego smaku mięsa, które dojrzewa odpowiedni czas, a kończąc na soczystej papryce. Dodatkowy aromat zapewniają zioła z czosnkiem. Tworzona z tych składników kiełbasa jest suszona (a czasem odpowiednio wędzona) i w ten sposób oczekuje na konsumpcję. Na jej wierzchu występuje naturalna otoczka pleśni, a długość dojrzewania wpływa znacząco na smak. Kiełbasa dostępna w naszym sklepie to Chorizo Iberico – produkowana wyłącznie z mięsa świń rasy iberyjskiej, co czyni z niej najbardziej ekskluzywną i pożądaną odmianę tej wędliny.

    Kiełbasa chorizo – hiszpański dodatek do wielu dań

    Kiełbasa hiszpańska chorizo to w wielu przypadkach popularne tapas, czyli po prostu forma przystawki przed dalszym posiłkiem. Pokrojona w grube plastry bywa podana na ciepło i świetnie łączy się z różnego rodzaju alkoholami. Sprawdza się również z bagietką albo króluje na stole jako główne danie. Aby przekonać się o niezwykłości tego tradycyjnego wyrobu, możesz sporządzić gulasz o niespotykanym smaku lub też dodać kiełbasę do zupy. Cienko pokrojona odnajdzie się też na pizzy lub w tostach. W kuchni zawsze warto eksperymentować, więc tak naprawdę w tym przypadku ograniczają Cię tylko Twoje pomysły. Można jednak stwierdzić na pewno, że chorizo podbije Twoje serce, ponieważ jest to produkt o szerokim wachlarzu zastosowań i zawsze warto mieć go pod ręką.

    To słona przekąska, która potrafi odmienić tradycyjne dania, zmieniając ich smak na ciekawszy. Kiełbasa jest pikantna, jednak to nie rodzaj palącej ostrości, która zakłóca inne smaki. Do wyrobu używa się zarówno słodkiej, jak i ostrej czerwonej papryki, która wzrasta na polach bogatych w słońce. Mięso natomiast może być tłuste lub chude, w tym przypadku wszystko zależy od upodobań.

    Wyroby z tradycjami w La tienda Española

    Nasz sklep nie od dziś zna się na mięsnych wyrobach. Słyniemy z doboru smacznych wędlin, które zaspokajają potrzeby najprawdziwszych koneserów. Wysokiej jakości hiszpańska kiełbasa to tradycyjny produkt, który pozwala na kulinarną wycieczkę do Hiszpanii bez konieczności opuszczania własnej kuchni. Cena świetnie odpowiada jakości i pozwala wzbudzić zaufanie w kwestii tego, że jest to oryginalny wyrób bez zbędnych, sztucznych dodatków. Opinie, jakie można znaleźć o naszej ofercie, są bardzo dobre i pokazują, że nasze produkty smakują wielu osobom. Jeżeli masz ochotę na spróbowanie czegoś nowego lub też tęsknisz za smakiem iberyjskiej kuchni, to postaw na nasz sklep i sprawdź, ile radości może Ci sprawić dobry posiłek.